Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som vi får. Hittar du ändå inte det svar du söker så är du välkommen att kontakta oss.

Har du frågor om leverans, reklamation eller betalning, se våra villkor länkade längst ner på sidan.


Hur fungerar ert koncept i korthet?

Det är mycket enkelt! Vi desginar och tillverkar standardiserade glasväggar, duschväggar och skiljeväggar, i industriell stil som vi säljer genom vår webbshopp. Välj den storlek som passar ditt badrum eller annat rum i hemmet bäst och klicka dig vidare för att göra en beställning. Vi levererar väggarna hem till din dörr och du kan sedan installera väggen själv eller ta hjälp av en fackman om du känner dig osäker. Inom ett par veckor så har du en snygg och vällbyggd industrivägg på plats!

KAN MAN INSTALLERA VÄGGARNA I ANDRA RUM ÄN I BADRUMMET?

Ja, absolut! Att använda våra glasväggar för att avgränsa ett rum men samtidigt släppa in ljus är både snyggt, praktiskt och enkelt - Hur gör man då? Jo, våra industriväggar är tillverkade för att fästas i en av ramens långsidor med hjälp av väggskruvar, vilket så klart gör att de även kan fästas i väggen i ett vanligt rum där man önskar ha en skiljevägg. Se vår moteringsanvisning på produktsidan för detaljerna!

Kan man få väggen i frostat glas?

Ja det går bra, dock tillkommer det en extra kostnad och ökar på leveranstiden lite. Kontakta oss för specifik prisuppgift.

Kan man montera väggen liggnades?

Ja det går att montera väggen liggandes. Dock kan man behöva utöka med ytterligare fästpunkter beroende på hur väggen monteras. Detta kan man göra själv med en 6 mm borr eller önska att vi gör det genom att skriva det som kommentar vid köpet så förborrar vi det åt er utan extra kostnad. Beskriv noggrannt var dessa hål ska placeras.

Kan man beställa en industrivägg i specialmått?

I dagsläget har vi fyra standardstorlekar i vårt produktutbud, det gör att vi kan hålla priserna låga och samtidigt behålla en hög kvalitet på våra produkter. Om du ändå är intresserad av en glasvägg i specialmått så går det bra att kontakta oss, men för att det ska gå att tillämpa i vår tillverkningsprocess så är det fördelaktigt att beställa fler än en stycken.

Måste jag anlita en expert för att installera duschväggen?

Det korta svaret är nej. Däremot, känner man sig i allmänhet osäker av installationer och drar sig för att skruva upp en tavla, så kan en fackman hjälpa till med både arbetet och garantier. Om du å andra sidan har erfarenhet av installationer, så rekommenderar vi att följa moteringsanvisningen och vara noggrann med att använda silikon både i det borrade hålet och om man använder plugg, i pluggen, innan man skruvar dit väggen. Det är känsligt att punktera ett tätskikt, därför föreslår vi att man följer - Säkervattens branschregler för infästning i golv eller väggar med tätskikt i våtzon 1.

Vad är det för glas i industriväggarna?

Vi använder 6 mm härdat glas från en av sveriges ledande grossister inom glas. Fördelen med just härdat glas är att det är oerhört starkt mot stötar och om det går sönder, så går det sönder i många små delar, vilket minskar risken för skador avsevärt.

Är det flera glas per industrivägg?

Nej, för att förenkla underhållet, bevara ett bra pris och förenkla installation använder vi en större glasruta.

Kan man köpa en industrivägg utan glas?

Nej, vi säljer våra industriväggar kompletta och färdiga för installation. Men om ni söker ett större antal, kontakta oss så ska vi se vad vi kan göra!

Var tillverkas industriväggarna?

Vi har idag all tillverkning i Sverige för att kunna föra en nära dialog med våra leverantörer och kunna säkerställa en hög kvalitet på våra produkter. Vi arbetar med en modern process där produkterna till slut landar i Stockholm för montering, paketering och frakt till kund.

Vad är det för material på ramarna i industriväggarna?

Våra ramar är tillverkade i aluminium. Aluminiumet är pulverlackerat först med en primer därefter med mattsvart färg. Denna kombination ger den absolut bästa livslängden på väggarna.

Kan jag installera två industriväggar bredvid varandra?

Vill man skärma av en större yta utan att stänga in så är det både snyggt och praktiskt att använda flera glasväggar bredvid varandra. Ta dock hänsyn till att det krävs fler fästpunkter än i ena sidan på ramen som väggen kommer levererad. Fönsterstorleken och spröjsens avstånd mellan varandra är de samma i TB100 och i TB70, däremot är det andra mått på TB80 och TB90. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss om ni vill ha hjälp eller bolla idéer för just er installation.

Varan är inte i lager, hur lång tid tar det tills den kommer tillbaka?

Om en produkt är slut så kan det ta upp till 8 veckor innan den är tillbaka. Dock arbetar vi flitigt på att inte stå utan produkter, så kontakta oss så kan vi svara mer exakt.

Kan man hämta väggarna istället för att de skickas?

I dagsläget har vi ingen utlämning av våra produkter men vi erbjuder leverans hem till din dörr.

Jag vill beställa en order utomlands, hur går jag tillväga?

Kontakta oss, så löser vi det!

Hur kommer jag i kontakt med er?

Enklast kommer du i kontakt med oss via kontaktformuläret på sidan kontakt. Alternativt så kan du mejla oss på info@industrivagg.se